December 31, 2010

selamat tinggal 2o1o . selamat datang 2o11 . !


assalamualaikum . :)

firstly , say good bye to year 2o1o .
second , say hello to year 2o11 .

oke . meh kita refresh blik masa tahun 2o1o . :)
2o1o ? bnyk sgt kngan . espclly bulan ramadhan . 
smthng happen that i'll never forget it . 
azam 2o11 ? ... ada la .. haha . :)

kata-kata semangat dari Dear Heart 
*guna kan kelemahan diri pemangkin semangat untuk terus berjaya .. pandang kehadapan dan ambik sejarah sebagai pengajaran .. 


p/s : ouh no ! im so lazy to update =.=

December 29, 2010

aku jatuh cinta . !

Assalamualaikum :)

mood : layan lagulagu slow . :p


hee . first time dengar lagu ne aku dah  FALL IN LOVE . 


~ layan :)
*terus tukar bckgrd song . haha . XD

December 27, 2010

kisah satu ringgit . !


RM1 & RM100

Pada suatu hari, duit seringgit telah bertemu dengan seratus ringgit..
Duit seringgit bertanya kepada duit seratus ringgit:
“Oit, lama tak nampak, ke mana ko pergi?”

Seratus ringgit menjawab:
”Aku pergi merata tempat la.. Pergi stadium tengok bola, naik STAR Cruise, melancong naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF, Malyasian Idol.. Ke tempat2 cam tuh lah lebih kurang.
Eh, ko camner lak?”

Duit seringit menjawab perlahan seraya menunduk:
“Hmm.. Biasalah aku.. Balik-balik tempat sama.. Tabung surau, masjid.. Masjid, surau…“.


Moral of the story: ....???? Fikirlah sendiri.
 
 
** copy & paste by amar sufi FB . (:
 
 
 

Insyaallah ~


Bibir Tersenyum . Hati Menangis .

sakit ny rasa hanya Allah yang tahu. =.=
insyaAllah aku dapat harungi semua ini .
sebab aku yakin Allah Maha Adil . Allah Maha Mengetahui .
apa yg berlaku adalah sebaik-baik kejadian .
Allah tidak pernah sekali membebani hamba-hambaNya luar daripada kemampuan diri .
sabar itu adalah separuh daripada iman .
berikan lah aku petujuk Mu . 
hindari lah aku dari memilih jalan yang salah .
lindungilah aku di bawah naunganMu ya ALLAH .
InsyaAllah . ~




December 20, 2010

it's oke ro . !



* aku dh edit gambar tu sebenarnya . dan aku nda bleh upload .
TAPI sebenarnya aku mao upload gambar tu jd profile pic .

but, it's oke ro .

~ menghormati pendirian individu . =.=



December 18, 2010

kenapa . !



bila kau berduka kau mudah mengingati aku .
tapi
bila kau bergembira kau mudah melupakan aku .





December 16, 2010

Selamat Ulang Tahun Pertama . !


keja ouh keja
(16.12.2010)

‎8.oo am ~ 9.oo am key in aduan

9.oo am ~ 2.oo pm meeting .

2.oo pm ~ 3.3o pm g site .

3.3o pm ~ 4.3o pm wt keja ofis .

4.3o pm ~ 5.oo pm balik tyme . =.=


~ full ny , adoi ! mcm fobia dh aku msk meeting ne tau .
x pnh2 aku ikut meeting smpai 5 JAM . !
nsb aku fhm juga ap yg bos2 aku 'meeting' kn tue .
LI ? so far oke la .
btw , Selamat Ulang Tahun Yang Pertama
untuk penubuhan bahagian Senggara . ! (:
ceh . ~ tyme meeting td br aku tau rp ny unit aku ne
br setahun jak penubuhannya . hee .
orait . that all for this tyme . klo rajin t aku update2 g .
~

: 15.12.2010, HARI KUALITI JKR W.P.LABUAN :


S.E.N.Y.U.M
walauapa pun terjadi . berjalan lah tanpa henti .
hadapi dengan senyuman ~

what ever you say . it's will never change my mind . just enough .

it's too late .

: pix tyme first day LI :


December 15, 2010

naluri hati kecil .


kalo aku pergi dulu .
qo kena JANJI jaga diri baik-baik oke ?

p/s : kenang daku dalam DOA mu .

December 11, 2010

=.=


kata orang .
ajal , maut , jodoh , pertemuan sdh di tentukan .
tidak akan pernah lewat mahupun cepat sesaat pn .
sampai seru . akan kembali la kita kepada pencipta kita yang maha Esa semula .
setiap yang bernyawa pasti akan kembali kepada NYA .
itulah yang pasti .

ya Allah , sekiranya masa ku telah tiba .
mati kan lah aku dalam keadaan beriman dengan agama MU .
aku hanya hamba MU yang hina lagi lemah tanpa MU di sisi . ~





December 06, 2010

tahun baru . !


بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Segala puji hanya bagi Allah, tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Allah, sesungguhnya pada tahun ini aku telah melakukan laranganMu tetapi aku masih belum bertaubat sedangkan Engkau tidak reda dan melupai perkara itu. Engkau telah menangguhkan azabMu yang telah ditetapkan kepadaku. Engkau telah memerintahkan supaya aku bertaubat dari keslahan itu. Sesungguhnya pada hari ini aku memohon keampunan dariMu, ampunilah aku dan apa yang telah aku lakukan pada tahun ini yang Engkau redai dan Engkau janjikan pahala maka aku memohonnya daripada Engkau. Ya Allah, ya Karim, ya Zaljalali wal ikram.

Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.. Segala puji hanya bagi Allah, tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam...Amin... Amin... Amin...




salam maal hijrah ..
Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1432 H ..
:)






p/s : i'll update later . mood LAZY .

December 03, 2010

November 29, 2010

first day . !

tolong . tolong . ~ !!

yay . ! first day yang membosan kan . :(

huh . !


p/s : bole bagi sy keja ckit ? .


November 28, 2010

sedar la weeee . !

"paling la ku sasak urang ckp2 labuan ni buring,, blablabla.. mmg la buring.. nda di nafikan.. bukan jua kn dibanggakn labuan anii.. tapi sadar la.. aher2 ko(orang labuan) mulih jua k labuan kn.. ko sadar la.. liau laki mu tu ngunjar rijiki di labuan jua lai.. nda usah ko kn buruk2kn labuan ani.. bukannya kn bgga2kn labuan hah.."


ayat copy n paste . haha . ayat ne menarik perhatian aku ouh . aku cilok dr status FB kazen aku ne haaaa . ngamuk dh dya . haha .
tp aku ttp sokong qo la kazen . wt apa la mao buruk2 kan tmpat sendiri kian . teda faedah ny . lue fikir la sendiri .


8.oo am, Lapor Diri . !

29 nov . ~

detik nya semakin hampir .
ya Allah . ~
permudahkan lah segalanya .


practical ouh practical . ~
haha.


Selamat Menempuhi Dunia LI
untuk RoRo . :)




November 25, 2010

dalam kecewa aku tetap berSYUKUR . !

astaghfirullahalazim .. ya Allah .. :'(
berikan aku kekuatan ..

dup dap dup dap ..
aku terdiam bila tgk result td ..
ya Allah.. hanya Engkau jak yg tau persaan aku ketika itu ..
pointer aku jatuh habis .. tp mmg ssh solan fnl xm lpas ..
n nda heran la budak2 'DUBians' aku pn jtuh hbs smua ny..

NAMUN..
apa2 pn.. aku tetap bersyukur kerana aku lulus semua subjek..
alhamdulillah xda carry modul..
alhamdulillah .. walupun kecewa ckit .. tapi nda apa la..
da hikmahnya.. lpas ne aku akn bersungguh-sungguh lg utk sem akan datang ..
yeah .. !

TERIMA KASIH YA ALLAH . !!

p/s :: i'll promise .. sem akn dtg aku akn tebus balik semua ny . !

November 22, 2010

KeredhaanMu_intem


Ya Allah, Ya Tuhanku
HambaMu merindukan
Rahmat kasih sayangMu
Dan jua keredhaanMu
Dalam hidupku

Meskipun ku ulangi dosa noda
Yang menjanjikan azab sengsara
Namun ku sedari
KeampunanMu tidak bertepi

Ku akui diri ini
Hamba yang mungkir pada janji-janji
Jadikanlah taubat ini yang sejati
PadaMu Ilahi

Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku
Ya Allah, redhakanlah kehidupanku
Moga terhapus penghijab kalbu
Antara Kau dan aku

Tuhan
Ku zalimi diri ini
Andai Kau tak ampuni dan rahmati
Alangkah ruginya diri

Tuhan
Jangan Kau palingkan hati ini
Setelah Kau beri hidayah
Sesungguhnya Kau Maha Pengasih

hidup tidak selalu ny cerah . !


asalammualaikum wbt & selamat pagi dunia. !!

alhamdulillah .. aku msh di beri kesempatan untuk
bernafas g pagi ne ..

lma dh aku nda on9 pgi2 .. selalu ny rutin2 gne aku wat kat hostel jak .. tp now kat umah plak .. ganjil rs ny .. ahaha .. ~

but .. it's not my point ..

smlm tido aku nda lena pn .. asyik terjaga .. huhu ..
adakah aku terlalu selfish dalam hidup ne ?
mengapa aku sampai hati melihat org yg syg aku kecewa ?

ya Allah . ~

aku perlu mengubah diri . !
untuk menjadi lebih bek dari skrg ..
skurang2 ny aku mencuba ..
aku kena maju kehadapan ..
jgn pnh jadikan masa silam alasan utk tdk maju ke masa hdapan ..

aku hanya manusia biasa ..
aku juga sering melakukan kesilapan ..
aku manusia khilaf ..
kembali lah kepada fitrah ..


arr .. ap yg aku sdh cakapcakap ne .. **,

sebelum semuanya terlambat ..
sebelum semuanya bertambah keruh ..
sebelum semuanya masih boleh dimaafi ..

langkah ini akan terus melangkah demi mencari erti sebuah KEHIDUPAN hakiki .. ~

maaf kan roro atas ketidak sempurnaan diri . !

cukup la weee ..

kata org bukan nm ny KEHIDUPAN klo teda masalah .. betul ka ?? :)
maybe la .. salah ka sekiranya kita terlalu syg ? :)
roro nda ska d beza kn apa g mao membeza kan ..
kadang2 kita terlalu leka menyayangi sesorg sehingga kita lupa org yg menyayangi kita ..
heyyy .. ! bukan kah dulu roro pnh ckp smtyme bnda yg roro fhm roro bt2 nda fhm ..
mungkin kah ada jurang di antara kita selepas ini ..
jauh d sudut hati kecil ini teda terniat untuk membuat diri ny terasa hati ..
alangkah baik ny sekiranya dya tahu betapa roro amat menyayangi ny ..
perlu kah roro katakan lagi .. yaaa .. salah roro semua nya ..
heyyyy roooo .. ! knp roro hidup ne suka menyakitkan hati org ? org yg syg kn roro g ? roro sdr ka pa yg roro wt ne ??
ya Allah .. roro nda pnh terniat untuk mengecilkan hati ny ..
dya ialah insan yang roro sayang .. roro kasih.. roro rindu .. roro hormat ..
jangan pnh membeza2 kan diri dgn yg len .. jgn pnh merendahkan diri dgn yg lain ..
jgn pnh menilai diri kita sendiri ..
roro dh pnh cakap kn .. jangan ..


















































nothing . !

































































roro minta maaf ..
atas ketidak sempurnaan diri..
[ kawan VS adik.. ]
roro HANYA kawan ..
hakikat.. kebenaran.. kenyataan..
HAKIKAT yang perlu roro terima ..
KEBENARAN yang perlu roro akui..
dan
KENYATAAN yang perlu roro sedari akan hakikat dan kebenaran tersebut..
roro bukan siapasiapa..
~


kadangkadang diam lebih baik daripada bercakap .. ~


by, roro not budak kecik . !

November 20, 2010

aku takut . !

29 nov ~ 29 apriL

ne la tarikh keramat aku start LI ( pratical ouh )
mcm2 aku rs skrg ..
nervous ..
takut .. mcm2 la weee..
ya Allah.. ~
bantu aku..
lancarkan lah segala urusan ku..
**,

November 19, 2010

don't look back again rooo . !

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku….

Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…



November 18, 2010

kesakitan melanda diri . !

mood :


yay. ! demam. sakit tekak. batuk2. sakit perut. 4 in 1. fuh. !
:'(

November 15, 2010

aku rindu mereka . !

special dedicated to SHARIFAH SHAHIRAH ABD HAMID & NORHANA M.


i love both of u more than words ..

:: kak hana & kak rara ::
miss u . :'(


terlalu banyak kenangan yang sua tercipta oleh KITA bersama..
makan bersama, minum bersama,ketawa bersama, tidur bersama, suka duka bersma, rahsia berkongsi bersama, puasa bersama, terawih bersama, men game pn bersama..
walaupun singkat masa kita bersama..
tapi hati ini tidak akan pernah melupakan nya..
terima kasih kak ira..
terima kasih kak hana..
sebab selama ne banyak bagi support dgn roro..
semoga ukuwah yang terjalin akan berkekalan selamanya..
PROMISE . !
i'll love both of u until end of my life
n
i'll never stop to miss u..


by, BUDAK KECIK


November 11, 2010

October 22, 2010

diam .

be patient roo ..
im trying to forget about u .. ~~


frusted .



sad .



disspointed .



just only Bcoz of u .



for that reason .
thnks for ignoying my feeling .
:'(

mood :: just leave me alone . OUT .

October 18, 2010

dya KENANGAN ..

ya Allah ..
kuatkan la iman ku.. kuatkan la semangat ku..
~ kenangan lama mengusik jiwa..
kenangan yang nda mgkin pnh padam dari jiwa..
hanya senyuman mampu menutup semua kekecewaan diri..
hanya Engkau yang maha tahu sapa diri sebenarnya hambaMu ini..
ampunilah hambaMu ini..
berikan lah aku petujuk Mu ..
aku hanya insan yg lemah tanpa Mu ..
**,

!!!

STOP MERUNGUT . !

STOP MENGOMEL . !

STOP BANYAK CAKAP . !



START BUAT KEJA GAN DIAMDIAM ..

mao tidur . !

salam..

berat sungguh mata ku skrg..
rs ny mao jak aku tdo ne..
tp nda bleh.. kna seap kn keja lue..
pas tue mao tdo.. tdo la.. huuhuu..
arrrrr.. !!
ngtuk.. :'(

[11.43pm]

**,

MENGANTUK . !!

arr. cm na ne?
mao tdo. tp nda bleh.
roooo. !!
ngat. slagi keja qo blum seap. jgn hrp qo mao tdo k.
wt keja. wt keja.
BQ . !!
**,